SKAL AMBITIONSNIVEAUET VÆRE SOM I 00'ERNE

13. juni 2018 - 20:13

80491.jpgDer mangler visioner fra Silkeborg Byråd. Multiarenaen er sat på pause. Sidste store fyrtårn er et nyt Museum Jorn.

Intet er sket omkring et nyt søbad foran Jyske Bank, pladsen vest for Rådhuset mangler det grønne link mellem midtbyen og Langsøen, og gentænkning af Havnen, når den tunge trafik forsvinder med Nordskovvejen. Det er bare et udpluk, hvor de politiske ambitioner kunne være højere.

Vi lever i en opgangstid, hvor mulighederne er mange, men situationen ligner efterhånden den som Silkeborg Byråd befandt sig i fra 2001 og otte år frem. Det blev en uskøn periode, hvor der ikke skete ret meget.

Det blev der ændret på i 2010, hvor genopretning af kommunens økonomi og ny politisk kurs gav ambitionerne flyvehøjde med lancering af ideerne om nyt stadion, Campus Bindslev, renovering af hallen på Søholt, større infrastrukturløsninger og satsning på Asger Jorn som markør. Status er i dag, at det stadig er dét grundlag som Byrådet hviler på.

Min største bekymring er, at den uambitiøse politiske fremfærd fra 00’erne igen skal være gældende for Silkeborg Byråd i 2018.

Vi skal være meget mere ambitiøse og meget mere offensive, når det gælder om at udvikle Silkeborg Kommune. Det er ikke fordi vi skal bygge Boxen 2, men vi skal satse på de fyrtårne, der er vores – og samtidig være stolte over, at virkelysten og ambitionsniveauet i Silkeborg Kommune er højt.

Jeg tilhører den type politiker, der er stolt over den arv vi har fået fra tidligere politikere i Silkeborg Byråd, der har været visionære og turde satse. Det handler både om udvikling af Papirfabrikken, etablering af Ferskvandscentret, Aqua og Jysk Musik Teater.

Multiarena på Søholt, er tæt på at være sat på pause. Et unikt projekt, der kunne skabe både unikke svømme faciliter og en cykelbane, der ville blive centrum for banecykling i Vest Danmark. Multiarenaen vil være med til at løse det stigende behov for bedre idrætsfaciliteter og det store efterslæb, der er i Silkeborg for ordentlige indendørs faciliteter. Jeg gætter på, at man nu både i Herning og Aarhus klapper i hænderne over, at de politiske ambitioner om en multiarena er nedtonet.

Sidste fyrtårn er et nyt Museum Jorn. Her er tiden inde til, at Silkeborg Byråd signalerer klar politisk opbakning til det videre arbejde omkring et nyt museum. Et arbejde, der startede ved fejring af Jorns 100 års fødselsdag. De ansatte og bestyrelsen på Museum Jorn har ved flere lejligheder vist, at potentialet for at formidle Jorns kunst er enormt, og budskabet er kommet ud over kommunegrænsen og blevet en internationalt. Besøgstallene har de senere år ligget langt over 50.000, og ramte i 2017 en rekord på 93.554 besøgende. Sidste nyt er at Real Dania er gået aktivt ind i arbejdet for et nyt Museum.

Derfor står Silkeborg Byråd ved en korsvej. Drewsensvej vest er lagt ned og Multiarenaen er sat på pause. Vi skal som politikere prioritere, men det betyder ikke, at de politiske ambitioner skal lægges ned, fordi realiseringen kræver sammenhold, vedholdenhed og et højt ambitionsniveau.

Netop 2018 kommer til at vise, hvor højt ambitionsniveauet er for Silkeborg Byråd. Ikke kun når vi taler om de store velfærdsområder, men når der skal satses på fyrtårne, der vil vise, at Silkeborg Kommune ikke er en kulturel eller sportslig udørken, men hvor man lærte af 00’erne. Til gavn for borgerne og selvopfattelsen: At i Silkeborg kan og vil vi!

Tags: