Rune Kristensen - Nyheder

EN FEJL IKKE AT INVESTERE I FRILUFTSBADET

12. oktober 2017 - 14:07

friluftsbad.jpgBehovet for nye svømmefaciliteter i Silkeborg Kommune er påkrævet, og i Socialdemokratiet arbejder vi målrettet for at komme i mål med et projekt på Søholt. Et projekt hvor både foreninger og brugere er en aktiv del, men hvor driften er kommunal.

En investering i friluftsbadet på Nordvest er for os helt naturlig, og ikke et enten - eller. Det vil understøtte Silkeborg Kommunes fokus på friluftsliv og sundhed. Og ja, vi mener at det er en klar fejl ikke at investere i friluftsbadet på Nordvest og sikre, at der er svømmefaciliteter udendørs, og et klart alternativ, når sommeren ikke viser sig fra sin bedste side.

Ved førstebehandling af budget 2018 var der en positiv stemning for at gøre noget ved friluftsbadet på Nordvest. Fra Socialdemokratiet er opbakningen til friluftsbadet klar, men desværre kom det ikke med i budgetforliget.

Det vil være dobbelt ærgerligt, hvis det politiske fokus for nye svømmefaciliteter blokerer for, at der kan findes en løsning.

Debatten i avisen giver indtryk af, at et nyt svømmecenter/multiarena kan stå klar om kort tid. Det er vigtigt at være ambitiøs og visionær, men inden der står nye svømmefaciliteter klar på Søholt, kommer der til at gå en række år.

Arbejdet med et nyt stadion tog 7 år fra den første konkrete beslutning til åbning i år. I realiteten har arbejdet med et nyt stadion været et emne siden 2007, hvor det nye byråd efter kommunesammenlægningen kom i arbejdstøjet. Dermed har sagen været undervejs i næsten 10 år. Det siger vi for at være realistiske. Det handler derfor ikke bare at om at bygge hurtigt, men om at bygge ordentligt og klogt. Set i forhold til andre store projekter, vil vores bud være, at tidsrammen nemt vil strække sig over 6-7 år inden, at snore kan klippes.

Vores anbefaling er, at der findes en løsning på friluftsbadet på Nordvest, og samtidig at vi trækker i arbejdstøjet for en ordentlig beslutning omkring et nyt svømmecenter/multiarena. De to ting kan sagtens gå hånd i hånd!

Tags: