Hvem er Rune Kristenen

Lidt om Rune

 • 41 år. Far til Freja, samt bonusfar til Line og Mads
 • Byrådsmedlem siden 2009
 • Uddannet fra Aalborg Universitet (cand.scient.soc)
 • Aktiv i Sygehusinitiativet siden 2005
 • Arbejder som beskæftigelseskonsulent i LO
 • I min fritid ror jeg kajak, cykler og nyder at tage ud i naturen sammen med børnene
 • Bor på Sensommervej i Resenbro (Skærbæk)

 

CV

Her kan du læse lidt om de mest markante milæpæle i mit liv, og hvor jeg er repræsenteret.
 

 • Genvalgt til Silkeborg Byråd med 914 personlige stemmer. 21. november 2017
 • Stod for indvielse af Søsportens Hus i Langsøparken, d. 5. august 2017
 • Stod for indvielse af Marienlund Plejecenter 4. marts 2017
 • Deltog i indvielse af Asger Jorns hus i Italien, Albissola di Marina, 3. maj 2014
 • Genvalgt til Silkeborg Byråd d. 19. november 2013
 • Ansat som beskæftigelseskonsulent i LO Region Midtjylland 1. januar 2012
 • Min datter Freja blev født (d 15. februar) 2011.
 • Ansat i LO Århus til at dække Region Midtjylland indenfor det organisationspolitiske område 2010 (organisering, uddannelse, jobpatrulje osv.)
 • Valgt ind i Silkeborg Byråd 2009
 • Ansat i TIB Midtjylland som fagligmedarbejder 2008
 • Aktiv i Sygehusinitiativet for besvarelse af Regionshospitalet i Silkeborg
 • Færdiggjorde mit Speciale i 2007 og fik titlen cand.scient.soc
 • Ansat som organisationsmedarbejder i LO Silkeborg - Favrskov 2006
 • Studerede økonomi og politik i Italien (Trieste) 2004
 • Bachlor i politik, økonomi og forvaltning 2002
 • Startede på Aalborg Universitet i 1999
 • Student fra TH. Langs HF 1998
 • HG (Silkeborg Handelsskole) 1994
 • Afsluttede folkeskolen fra Nordre Skole (Silkeborg) i 1993
 • Født på Silkeborg Sygehus 4. juni 1977

Tillidsposter:

 • Silkeborg Byråd
 • Økonomi- og Erhvervsudvalget (Silkeborg Byråd)
 • Kultur-, Fritid- og Idrætsudvalget, Næstformand (Silkeborg Byråd)
 • Bestyrelsesmedlem i Museum Silkeborg
 • Bestyrelsesmedlem Jysk Musik og Teaterhus.
 • Formand for Silkeborg Kajakklub


KORT OM RUNEmarienlund1.jpg

Jeg har siddet i byrådet siden 2009, og er næstformand i Kultur-, Fritids-, og Idrætsudvalget, medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

Herudover er jeg udpeget som kommunens repræsentant i Jysk Musik og Teaterhus, Museum Silkeborg og Rødegaards Uddelingsfond. 

Uddannet cand.scient.soc. og har læst både filosofi, politik, økonomi og forvaltning på Aalborg Universitet og i Italien på Universita di Trieste.

Jeg har siden 2006 været ansat i fagbevægelsen, hvor jeg i dag er beskæftigelseskonsulent i LO Region Midtjylland.

Jeg er opvokset i Silkeborg, og blev i mine unge år medlem af DSU, hvor jeg sad i uddannelsespolitisk udvalg, og var næstformand i DSU i Århus Amt.

Jeg er har datteren Freja på 8 år, og derudover 2 bonusbørn – Line på 14 år og Mads på 19 år. Det er sammen med min familie, at jeg lader op til den travle hverdag med arbejde og politik. I min fritid er jeg aktiv i Silkeborg Kajakklub, hvor hele familien er aktive og nyder den friske luft på Silkeborg Søerne.

 

HVEM ER RUNE (INTERVIEW)

 

Jeg er opvokset i Alderslyst og Hvinningdal. læst i Aalborg i Italien og bor nu på Sensommervej i Skærbæk sammen med min dejlige familie.

Selvom jeg ikke har min baggrund i et akademisk hjem, færdiggjorde jeg i 2007 min kandidatgrad (Cand.scient.soc) fra Aalborg Universitet.

Potræt bragt i Midtjylland Avis for nu snart en del år siden, men meget rammende.


Portræt 
Den folkekære og nu afdøde sanger og guitarist Povl Kjøller og tidligere partiformand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) har ikke umiddelbart meget med hinanden at gøre. Men de to personligheder er alligevel en del af forklaringen på, at silkeborgenseren Rune Dreier Kristensen siden sin pureste ungdom har været glødende socialdemokrat.

Rune Kristensen har læst både filosofi, politik, økonomi og forvaltning på Aalborg Universitet og er netop nu ved at lægge sidste hånd på sit speciale. Han er cand. mag. i filosofi og kan snart også kalde sig cand. scient. soc. - ikke just den gængse baggrund for en socialdemokrat i »god« gammeldags forstand. 

Rune Kristensen er da også lidt af en ener: På én gang individualist og et solidarisk indstillet menneske, der brænder for at engagere sig i det nære samfund omkring sig.

- Ja, det lyder dumt, men det er det der socialdomokratiske hjerte, der banker i mig. Jeg har altid gjort tingene på min egen måde, men jeg har hele tiden haft lysten til at gøre noget for andre - at ville noget andet end kun mig selv, forklarer han.

Rune Kristensen var den første i sin familie, der fik en studentereksamen og læste på universitetet.

Der var altid plads til diskussioner i hjemmet, hvor han er den yngste af to brødre, men det er ikke sådan, at han har fået de socialdemokratiske holdninger ind med modermælken. Det er her, Uffe Ellemann-Jensen og Povl Kjøller kommer ind i billeder...

VU-bølgen - eller »Uffe-bølgen«, som Rune Kristensen også kalder den - var på sit højeste dengang i 1990'erne, hvor han forlod Nordre Skole og begyndte på handelsskolen i Silkeborg.

- Der var blåt overalt, som han siger med henvisning til Venstres velkendte partifarve. Men Rune Kristensen gik mod strømmen og meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Han tog skridtet en aften, da han på vej hjem fra fritidsjobbet på vandrerhjemmet kom forbi Lunden, hvor der var fuld gang i et tværpolitisk arrangement med Povl Kjøller som det musikalske indslag. DSU havde naturligvis også en bod på stedet, og uden videre betænkningsted steg Rune af cyklen og meldte sig ind på stedet.

Siden blev han særdeles aktiv i den politiske ungdomsorganisation, hvor han har siddet i uddannelsespolitisk udvalg, har været næstformand i DSU i Århus Amt og desuden været suppleant til hovedbestyrelsen.

I dag er han ganske almindeligt menigt medlem af Socialdemokratiet, men interessen for politik var ikke bare en »fiks idé«, han fik i teenage- og ungdomsårene. Rune Kristensen vil således ikke afvise, at han har en politiker gemt i maven. Men det er en lokalpolitiker, for han er ikke bare socialdemokrat med stort S men også silkeborgenser. Det er her, han hører til - og agter at blive.

- Mit hjerte brænder for den her by, og jeg vil så gerne engagere mig i spørgsmål, der vedrører Silkeborg og Midtjylland. Derfor glæder det mig at komme hjem til min hjemby med en god uddannelse som ballast og så få sådan et drømmejob. Det er helt fantastisk, at det har flasket sig på den måde for mig, siger han om den nye stilling.

Rune Dreier Kristensen var i øvrigt som ung DSU'er opstillet til kommunalvalget i Silkeborg. Det var i 1997, hvor han dog ikke blev valgt.

Han boede under sit universitetsstudie i Aalborg og har også tilbragt et år af studietiden på et universitet i Italien, og selv om han har været glad for at komme ud over bygrænsen, så har årene væk fra barndomsbyen kun gjort det endnu mere klart for ham, hvorfor Silkeborg betyder så meget for ham.

- Silkeborg er »min« by. Her er nærhed, og her har jeg min familie, kammeraterne og kajakklubben, som jeg er vokset op i, forklarer han.

kajak.jpg

Og her kommer vi så til individualisten Rune. Hans far Leif Kristensen var i mange år formand for Silkeborg Kajakklub, hvor sønnerne har slået deres folder, siden de var små.  

Rune har da heller aldrig sluppet sporten og har haft sin pagaj med sig, uanset hvor han har boet. I dag er han på vandet i sin gule sprintbåd, der ligger ved kajakklubben i Indelukket, så godt som hver dag.

- Det er ren terapi og totalt afstressende at komme helt alene ud på en spejlblank sø en morgen og se det dyreliv, der udspiller sig, begrunder Rune Kristensen sin fascination af sporten.

I bund og grund er han dog et konkurrencemenneske. Han har tidligere dyrket andre individuelle sportsgrene som konkurrencesvømning og langrend, og har også cyklet og løbet en del. Han kan således sagtens forestille sig, at han igen kan finde på at stille op i konkurrencer i kajakken.

P1030802.jpg

Bogudgivelse: Kunsten at være menneske

Der var stor interesse og trængsel da Lise Søelunds bog: Kunsten at være menneske blev udgivet på Silkeborg Bibliotek i forbindelse med Kierkegaard festival i Silkeborg 3. og 4. maj, der markererde Søren Kierkegaards 200 års jubilæum.
 
Lise Søelund blev interviewet på scenen af byrådsmedlem og Kierkegaard-kender Rune Kristensen.

Se billeder fra bogudgivelsen