Vi skal turde debattere både, hastighed og beskyttelse af naturen

Skrevet af Rune Kristensen - 2021-06-16 15:39:04

Vi skal turde at tage debatten om forskellige politiske emner, og det som bliver diskuteret hjemme i stuerne. Igennem rigtig mange år, har der til tider været fokus på hastighed, bådstørrelse, motorstørrelse og hvordan der helt konkret sikres, at der er plads til alle de mange forskellige aktiviteter, der i dag foregår på Silkeborg-søerne.

Alene indenfor de sidste 10 år er der kommet væsentlig flere både, kajakker, SUP-boards og kanoer. Mulighederne er blevet flere, og tager man et sigte ind i de næste 10 år, vil aktiviteterne med stor sandsynlighed igen stige, og endnu flere vil få øjnene op for de mange fantastiske muligheder, der er.

Den her debat handler ikke om hvem, der ikke skal være der, men netop om hvordan vi sikrer, at alle kan være der. Skal der være grænser for bådstørrelse, motorstørrelse og speedbåde? Skal der være klare anvisninger af, hvor kajakker, kanoer og SUP-boards skal færdes, når trafikken er størst og hvordan sikres et farvand, der er trygt for alle? Det er nogle af de spørgsmål, som er blevet vendt i debatten.

Et emne, der ikke har været berørt i den her debat, er beskyttelse af vores natur. I de her år »forbruger« vi på naturens mange muligheder. Balancen mellem at benytte og beskytte er vigtig, for selv om vi er frie mennesker, så er der grænser for, hvad naturen kan holde til.

Skrevet af:

Rune Kristensen og Svend Thue Damgaard

Del denne blog på SoMe: