Kære Udlændinge- og Integrationsminister Kåre Dybvad Bek

Skrevet af Rune Kristensen - 2022-06-07 07:19:10

Nu er brevet til til Integrationsministeren sendt 📨. Tak til mine kollegaer i Byrådet, der vil være med til at løfte 19-årige Mariam Abdul Karim sag, som Flygtningenævnet har besluttet skal forlade landet.

Det er "helt uretfærdigt", at Mariam Abdul Karim står til at blive splittet fra sin familie. Hun har gjort alt det, som vi politisk ønsker; været aktiv i skolen, lært dansk, engageret sig i lokalområdet og var indtil sagen rullede, i gang med at uddanne sig som social- og sundhedsassistent.

Nu afventer vi og krydser fingre for at det tændes et håb Mariam.

Tak til: Johan Brødsgaard (R), Lars Hansen (SF), Signe Haahr Lindegaard (Ø) og Martin Jakobsen (C).

https://www.tv2ostjylland.dk/.../gravid-19-aarig-skal...

 

Kære Udlændinge- og Integrationsminister Kåre Dybvad Bek

Vi skriver denne henvendelse for at redde en uheldig situation for Mariam Abdul Karim, der er en ung kvinde fra Syrien, som i syv år har været en aktiv del af lokalsamfundet i Silkeborg og nu i en alder af 19 år står til, helt uretfærdigt, at blive splittet fra sin familie.

Hun har gjort alt det, som vi politisk ønsker; været aktiv i skolen, lært dansk, engageret sig i lokalområdet og var indtil sagen rullede, i gang med at uddannelse sig, som Social- og Sundhedsassistent.

Vi anerkender, at reglerne ikke skal baseres på enkeltsager, men antallet af syriske kvinder, der har engageret sig, taget uddannelse og nu står i en uvis situation, finder vi helt urimeligt og forhåbentlig også utilsigtet fra lovgiversside.

Mariam Abdul Karims sag er blevet afgjort i Flygtningenævnet. Hendes muligheder for at klage og få sagen genoptaget er umiddelbart udtømte. Dermed har hun nu udsigt til at sidde i et udrejsecenter på ubestemt tid.

Vi kan ikke forestille os, at det er ambitionen fra lovgiverside, at unge syriske kvinder, der har taget alle vores værdier til sig og lært om ligestilling og demokrati, nu skal havne på et udrejsecenter på ubestemt tid. Hendes hjem er ikke i Syrien, men hos hendes familie i Danmark. En familie, hvor alle i øvrigt er i job eller under uddannelse.

Mariam Abdul Karims sag er et eksempel på, hvordan vi ender med at ødelægge et ungt menneskes fremtid og en familie, der har gjort alt det, vi har forventet af dem, taget uddannelse og engageret sig aktivt på arbejdsmarked.

Vi håber, at der kan findes en løsning for Mariam Abdul Karim i Danmark, der som syrisk kurder ikke har nogen fremtid i et land, hvor det hverken er sikkert, og hvor der sker forfølgelse af de kurdiske minoriteter. Hendes mand er i Danmark, og parret venter barn.

Vi vil stærkt opfordre til at der gøres op med nuværende praksis. Lovgivning skal beskytte mennesker ikke splitte familier ad.

Med håb om positiv respons,

Skrevet af byrådsmedlemmer fra Silkeborg Kommune:

Rune Kristensen (A), M: 24 88 39 45
Johan Brødsgaard (R), M: 50166762
Martin Jakobsen (C), M: 52 39 19 33
Lars Hansen (SF), M: 24 87 39 32
Signe Haahr Lindegaard (Ø) M: 21 29 01 66

Del denne blog på SoMe: